Elämäsi festarit lainarahalla?

Festarit tulevat ja menevät, mutta festarikansalle jokainen konsertti on omanlaisensa elämys. Monet säästävät festareihin kesäloman palkan, toiset taas pistävät palkastaan muutaman euron säästöön joka kuukausi. Toisinaan kohdalle voi kuitenkin osua tilanne, jossa ei ole ehditty säästää tai muuten tulot ja menot eivät ole tehneet festareille säästämisestä mahdollisen. Voisiko tässä tapauksessa lähteä matkaan lainarahalla?

Lainaa festareita varten

Moni voi ehtiä kasata kokoon 50–100 euron arvoisen lipun hinnan kotimaisia festareita varten helposti, mutta tilanne on hieman toinen, jos matkaan lähdetään kotimaan rajojen ulkopuolelle. Coachellan ja Tomorrowlandin kaltaiset musiikkifestivaalit ovat kasvaneet vuosien varrella niin valtaviksi tapahtumiksi, että liput sinne on varattava sekä kuukausia etukäteen että tietysti hieman kirpeällä hinnalla.

Tällaisiin reissuihin uppoaa helposti majoituksineen ja lentoineen useita satoja tai jopa tuhansia euroja. Näitä rahoja ei taas aivan jokaisen pankkitililtä löydy tuosta noin vain. Once in a lifetime -kokemus voi saada monet pohtimaan lainarahan ottamista.

Lainan hakemisessa ei sinällään ole mitään pahaa. Lainaan kuitenkin liittyy monia näkökohtia, jotka lainanhakijan on otettava huomioon ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Fiksu lainanhakija ymmärtää, että laina tulee maksaa aina takaisin korkoineen päivineen. Lainaa ei koskaan tulisi koskaan otttaa silloin, jos ei ole varma, pystyykö sitä maksamaan takaisin.

Jos lainapäätös on tehty ja lainan takaisinmaksusuunnitelma on kunnossa, lainaa voi hakea helposti suoraan netistä kotoa poistumatta. Rahalaitos tarjoaa asiakkailleen monipuolisia rahoitusmahdollisuuksia omien tarpeiden mukaisesti. Lainarahat on mahdollista saada tilille jo saman päivän aikana, joten festarireissun varaaminen onnistuu heti samalta istumalta.

Pidä mielessä

Lainan ei tulisi koskaan olla ensisijainen rahoitusvaihtoehto festareita varten. Aivan ensimmäiseksi kannattaakin kääntyä lähipiirin puoleen, jos esimerkiksi vanhemmat tai isovanhemmat voisivat avustaa matkassa ja lippujen hankinnassa edes jonkin verran. Lisäksi kulujen säästämiseksi festarimatka kannattaa suunnitella kunnolla.

Niin liput kuin majoitus ja lennot ovat sen edullisempia, mitä aikaisemmassa vaiheessa ne varataan. Majoituksessa säästämiseksi kannattaa myös selvittää, onko festaripaikalla mahdollisuutta telttailla. Lentolipuissa taas hinnasta saa puristettua pois matkustamalla pelkillä käsimatkatavaroilla ja luopumalla muista lisäpalveluista, kuten istumapaikan varaamisesta tai lentokentällä tehtävästä check-inistä, jonka voi tänä päivänä suorittaa näppärästi netissä.