Festarit tulossa – parhaat vinkit ikimuistoiseen festarikesään!

Festarin kuuluvat suomalaisten kesään kuin nenä päähän. Harvoin kuluu kokonaista kesää ilman että tulee käytyä ainakin yksillä festareilla. Vauhdikkaimpien kesään kuuluu festareita joka ikinen viikonloppu.

Mitä sitten kannattaa muistaa, ennen kuin lähtee festareille? Tähän artikkeliin on koottu parhaat vinkit festarikansalle, ja ne saattavat pelastaa sinut tukalissa tilanteissa. Vinkit myös helpottavat ja sujuvoittavat festarikäyntiäsi takuuvarmasti.

1. Tule ajoissa paikalle

Tämä voi tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta sitä se ei monelle ole. Siis: muista tulla ajoissa porteille! Kun olet ajoissa paikalla, vältät ruuhkat ja pääset ensimmäisten joukossa sisään ja varaamaan parhaat paikat suosikkiartistisi keikalta.

Kannattaa myös muistaa, ettei pakkaa mukaansa mitään kiellettyä. Kielletyt tavarat eivät ainakaan sujuvoita turvatarkastusta, vaan pahimmassa tapauksessa joudut jäämään selvittelemään tilannetta ja tukit turvatarkastuksen muiltakin. Lempiartistinsa keikan missanneet kanssajuhlijat eivät varmaankaan ole sinulle silloin kiitollisia!

2. Varavirtalähde pelastaa festareilla

On sanomattakin selvää, että festareilla on harvemmin tarjolla sähköä. Siispä kannattaa luonnollisesti varautua lataamaan kännykkänsä jostakin muualta kuin sähköpistokkeesta. Jos haluat pitää kännykän saatavilla ja käyttökelpoisena koko festareiden ajan, aseistaudu muutamalla varavirtalähteellä. Niistä riittää kaverillekin jaettavaksi, jos hätä iskee!

3. Älä pakkaa mukaan mitään turhaa – mutta varaudu luonnollisiin sääilmiöihin

Festareille on tietenkin pakattava mukaan tavaraa, jotta selviää pitkän viikonlopun yli. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koko omaisuuden mukaan pakkaaminen ei palvele ketään. Jos luvassa on 30 asteen helteitä, dödön tai hyvän tuoksun, kuten calvin klein hajuvesi, lisäksi ei liene kovin paljon sellaista mitä tulet tarvitsemaan mukaasi. Kuitenkin jos tiedät luvassa olevan epävakaata säätä ja mahdollisesti sadekuuroja, sadetakki on kevyt ja vaivaton sujauttaa laukkuun.

4. Kosteuspyyhkeillä pääsee pitkälle

Kuumilla kesähelteillä tulee helposti hiki – mutta suihkuun ei ihan niin helposti pääsekään! Jos kuitenkin haluat pysyä raikkaana koko viikonlopun, kosteuspyyhkeet piristävät kummasti. Niillä voi pestä kasvot kuuman päivän päätteeksi hiestä ja liasta ja haisevat kainalotkin saavat kyytiä. Myös kädet kannattaa aina pestä ennen ruokailuja. Kosteuspyyhkeet ajavat tämän homman, jos ei juoksevaa vettä ole tarjolla. Hygienia kunniaan!

5. Älä unohda aurinkorasvaa

Tämä on kohta, joka tuppaa usein unohtumaan juhlahumussa. Aurinkorasvan mukaan otto ja iholle levitys on kuitenkin pieni vaiva eikä vie kuin hetken päivästäsi. Pelastat ihoparkasi kivuliaalta auringonpolttamalta ja pitkällä tähtäimellä jopa ihosyövältä! Puhumattakaan siitä, että tuskin haluat viettää viikonloppuasi näyttäen punaiselta kuin rapu.

6. Juo paljon vettä

Helteillä tuppaa aurinkorasvan lisäksi unohtumaan jokin muukin – nimittäin vesi. Elimistösi tarvitsee vettä, varsinkin helteillä bilettäessä. Muista siis pitää vesipullo täynnä raikasta vettä mukanasi koko festareiden ajan.

7. Muovipussi ja vessapaperirulla saattavat tulla enemmän tarpeeseen kuin uskotkaan

Muutama arkinen asia saattaa pelastaa koko festariviikonlopun – joko itseltäsi tai joltakin muulta. Muovipussi ja vessapaperiarkit eivät vie paljoa tilaa eivätkä paina matkassa, mutta hädän tullen pelastavat monessa hädässä. Muovipussi auttaa suojaamaan arvotavaroita sateessa. Kuin myös peppuasi märältä maalta tai tuolilta, ja tietenkin siinä voi kantaa tavaraa. Ja olet takuulla kiitollinen joka ikisestä vessapaperiarkista jonka olet pakannut mukaasi silloin illalla kun istut kakkosella bajamajassa ja huomaat paperin olevan loppu!