Helsingin juhlaviikot Huvilateltta

Vuosittain elo-syyskuun vaihteessa järjestettävät Helsingin juhlaviikot ovat suurin Suomessa järjestettävä monitaidefestivaali. Juhlaviikkojen aikana tarjonta sekä suomalaisille että ulkomaisille juhlavieraille on monipuolista. Ainutlaatuiset taide-elämykset seuraavat toinen toistaan ja tunnelma on mahtava. Hakaniemen Tokoinrannassa sijaitseva Huvilateltta on juhlien päänäyttämö. Vuosien varrella siellä on kuultu monenlaista esiintyjää. Kaikki Suomiräpin ystävät ovat varmasti myös suunnanneet kulkunsa Helsingin juhlaviikoille, sillä teltassa on kuultu myös räppiä. Siellä ovat esiintyneet muun muassa DJ Kridlokk, Tuuttimörkö sekä Pyhimys. DJ Kridlokk on helsinkiläinen rap-artisti, -DJ sekä tuottaja. Tuuttimörkö julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa tammikuussa 2013. Albumi nousi kolmannelle sijalle Suomen virallisella albumilistalla. Pyhimys on aloittanut uransa julkaisemalla useita omakustannuslevyjä. Ensimmäinen virallinen albumi julkaistiin vuonna 2007.

Tunnelmallinen Huvilateltta hurmaa charmillaan

Huvilateltta eroaa monesta muusta juhlapaikasta juuri siinä suhteessa, että se ei ole mikään lämmin sisätila. Kesäfestareillakin ollaan ulkona, mutta koska Helsingin juhlaviikot järjestetään vasta elo-syyskuussa, on huomioitava, että silloin illat alkavat olla jo syksyisen koleita. Mukaan on silloin varattava public_attic_interior_casagrande_laboratorylämpimiä vaatteita, sillä Huvilateltta ei ole kokonaan tuulen pitävä. Jos huolenaiheenasi ovat kengät, niin ainakin clarks kehittää tyylikkäitä ja huippumukavia kenkiä, joilla pärjää hyvin tanssintäyteisen ja viileänkin illan. Huvilateltta on alkujaan arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema. Hän sai Huvilateltan suunniteltavakseen, sillä hänellä oli jo vastaavanlaista kokemusta Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilta. Teltan paikaksi oli muutamia ehdotuksia, mutta Tokoinranta vei lopulta voiton. Tämä ranta on hyvien kulkuyhteyksien päässä, mikä on tärkeää juhlavieraiden kannalta. Tokoinranta on myös sopivan keskeisellä paikalla ja sieltä on mukava ihailla Helsingin siluettia yön pimentyessä. Huvilateltan erilaiseen tunnelmaan kuuluu olennaisena osana myös se, että kaikki teltan ulkopuoliset äänet kuuluvat teltan sisätiloihin. Konserttiteltan yhteydessä olevassa mukavassa ravintolassa voi istuskella ystäviensä seurassa vielä konsertin loputtuakin.

Jokainen löytää jotain Huvilateltan monipuolisesta tarjonnasta

Heikki Veikko Harma, joka taiteilijanimenään käyttää nimeä Hector, on monen suomalaisen ehdoton suosikki. Hän on kansan rakastama muusikko, joka uransa aikana on esiintynyt myös erilaisissa musikaaleissa. Hän on säveltänyt ja sanoittanut useita eri kappaleita, joihin hän on pystynyt yhdistämään herkkyyden, humanismin sekä ajan hengen aistimisen. Monien tunnettujen artistien lisäksi myös Hector esiintyi huvilan yleisölle viime elokuussa. Hänen Huvila-konserttinsa oli koko Suomen kattavan 50-vuotisjuhlakiertueen ensimmäinen esiintyminen. Vähän erilaisia musiikkielämyksiä tarjosi kongolainen Mbongwana Star, jonka musiikki kertoo elämästä nykypäivän Kongossa. Tämä seitsemän hengen yhtye esittää mielenkiintoista Afrikan rytmien ja urbaanin teknon suloista sekamelskaa. Orquesta Típica Fernández Fierro tarjosi tulisia argentiinalaissäveliä, jotka olivat intensiivisiä ja voimakasta energiaa huokuvia. Musiikintäyteinen talk show oli myös osana syksyn ohjelmaa. Vuosittainen ohjelma yllättää monipuolisuudellaan aina uudelleen ja uudelleen. Huvilateltan tunnelmaan pääsee ystävien tai työporukan kanssa myös kattavan VIP-paketin kautta. Tällaisen paketin hankkijalle on sisäänpääsy VIP-alueelle, jossa saa myös palvelua koko illan. Tähän monipuoliseen vaihtoehtoon kuuluvat lisäksi illallinen ja varatut istumapaikat.