Ilosaarirockin kävijät panostavat vaatetukseen

 

Ilosaarirock on Ruisrockin jälkeen Suomen toiseksi vanhin festivaali. Se järjestetään heinäkuussa Joensuun Laulurinteellä. Tapahtuma kerääkin aina sankoin joukoin ihmisiä paikalle, sillä festivaalin artistikattaus on poikkeuksetta huippuluokkaa. Vuoden 2016 Ilosaarirockissa nähtiin sellaisia nimiä, kuten Passenger, Paradise Lost, Cheek ja Volbeat. Ensi vuoden ohjelmaa ei ole vielä päivitetty, joten jännitettävää riittää.

Festivaaleilla ihmiset ovat iloisia ja rentoutuneita. Se näkyy niin tunnelmassa kuin ihmisten pukeutumisessakin. Työvaatteet heitetään nurkkaan ja laitetaan juhlavaatteet päälle. Musiikkiaiheisiin tapahtumiin lähdetäänkin sekä irtautumaan arjesta että nauttimaan hyvästä musiikista, tunnelmasta ja seurasta.

Festarikävijät rakastavat pukeutua näyttävästi

Festivaaleilla käymiseen kuuluu yleensä myös näyttävä pukeutuminen. Se voi tarkoittaa todella korkeita korkoja, mustaa nahkaa tai vaikkapa pilailupuodista ostettua hauskaa pukua. Tärkeintä pukeutumisessa on, että se huomataan.

Festivaalien räväköistä pukeutumistyyleistä on uutisoitu useampaankin kertaan useissa medioissa. Joidenkin kävijöiden tarkoitus on herättää huomiota, kun taas toiset näyttävät tyylillään, mitä yhtyettä tai artistia he ovat tulleet katsomaan. Festivaaleilla ei kuitenkaan ole minkäänlaisia pukeutumiskoodeja, joten vain mielikuvitus on rajana.

Ilosaarirockin kohdalla on voitu huomata, että kävijät panostavat todella pukeutumiseen. Heidän joukossaan on ollut vuosien aikana hippimäisiä kukkaistyttöjä, hurjia kasvomaalauksia kuin paidatta käveleviä miehiäkin. Festivaalin joukko on todella kirjava, joten jokainen mahtuu aivan takuulla mukaan. Toki tapahtumiin voi lähteä juhlimaan ja nauttia tunnelmasta, vaikka ei haluaisikaan pukeutua mitenkään erityisesti. Sekin on ihan yhtä sallittua kuin vaikkapa Spidermanin asuun pukeutuminen.

Lapsetkin rakastavat pukeutua

Myös festivaaleille lähtevät lapset tykkäävät panostaa pukeutumiseen. Monesti festivaaleille pukeudutaan hienoihin mekkoihin ja hameisiin. Poikien kohdalla festivaalityyli on rento, mutta se on silti trendikäs. Kaikkein tärkeintä on näyttää hyvältä, joten pojat suosivatkin paljon lippalakkeja ja tennareita.

Lippalakissa komeilee usein jonkun tunnetun brändin tai yhtyeen logo. Lasten vaatteet täytyy tietenkin ostaa internetistä, sillä eihän festareille voi lähteä asussa, joka löytyy jo jokaisen kotoa. Tämän päivän lapset ovat erittäin muotitietoisia ja päättävät jo varhain, minkälaisia vaatteita haluavat pitää. Tämä muotitietoisuus korostuu entisestään silloin, kun lähdetään jonnekin. He voivatkin pukeutua mielikuvituksellisesti ja vapaasti verrattuna siisteihin asuihin, joita he käyttävät koulussa.

Ilosaarirockissa voi nähdä lapsiperheitä, joissa ollaan selvästi käytetty paljon aikaa pukeutumiseen. Joukossa voi olla muutamia prinsessoja, pieniä räppäreitä ja muita jännittäviä yhdistelmiä. On kuitenkin mahtavaa, että lasten annetaan suunnitella itse ulkoasua. Tällä tavalla he saavat pukeutua haluamaansa asuun edes kerran kesässä, vaikka se olisi vähän yliampuvaankin.