Ruisrock historia

Ruisrock on Suomen vanhin edelleen järjestettävä festivaali. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1970, eli Ruisrock on järjestetty jo 47 kertaa. Tämä Turun ylpeys pidetään vuosittain kauniissa Ruissalon maisemissa, jossa festivaalikävijät pääsevät nauttimaan myös läheisen meren viilentävästä tuulesta. Tapahtumaa järjestää tällä hetkellä Vantaan Festivaalit Oy. Vuosittainen kävijämäärä kohoaa noin 100 000 kävijään, joten Ruisrockin kohdalla voidaan puhua kansainvälisestikin suuresta festivaalista. Festivaaleilla ollaan päästy nauttimaan sellaisista yhtyeistä ja artisteista, kuten Metallica, Iron Maiden, HIM, Nirvana ja Bib Dylan. Vuosien saatossa festivaalikävijät ovat siis päässeet nauttimaan kansainvälisistä huipuista ja samalla myös kovaa suosiota nauttivista suomalaisista yhtyeistä.

Festivaali järjestetään kauniissa Ruissalossa

Ruisrock on siitäkin merkittävä festivaali, että sen järjestämispaikka on huomattavan kaunis. Monellakaan festivaalilla ei ole näin upeaa ympäristöä, jonka Ruiseock vierailleen pystyy tarjoamaan. Ruissalo on Turussa sijaitseva kansallispuisto, joka on tunnettu myös matkailijoiden ja retkeilijöiden keskuudessa. Ruissalosta löytyy mukavia paikkoja myös festareiden ulkopuolella. Alueelta löytyy kahviloita, ravintoloita sekä pitkä ja hienohiekkainen uimaranta. Ruissalon kasvillisuus ja eläinkunta on monipuolista. Uimarannalla on paljon kanadanhanhia ja valkoposkihanhia. Lintujen koko ajan kasvavan populaation vuoksi uimaranta on satunnaisesti käyttökiellossa. Onkin uutisoitu, että linnut alkavat aiheuttaa ongelmia, eikä niitä saada häädetyksi millään. Lintuja on jopa metsästetty, mutta sekään ei ole pelottanut niitä tiehensä. Ruissalo tunnetaan kuitenkin erittäin rauhallisena retkeilypaikkana perheiden ja ystävien keskuudessa. Monet lähtevät viikonloppuisin piknikille eväskoriensa kanssa. Tämä onkin hyvä keino viettää aikaa yhdessä muiden kaupunkilaisten kanssa. Ruissalo tunnetaan myös ulkomaalaisten keskuudessa. Monet Turkuun matkustavat turistit ottavat Ruissalon vierailukohteekseen. Ruissaloon on helppo kulkea esimerkiksi julkisella liikenteellä, sillä se ei ole kovinkaan kaukana Turun keskustasta.

ruisrock-2016-press-1280x460-portti

Ruisrock on ollut mukana suomalaisten elämässä vuosikymmeniä

Ruisrock on järjestetty jo 47 kertaa, joten kyseiseen festivaaliin liittyy monia ihania muistoja. Useat nykyisin naimisissa olevat pariskunnat ovat tavanneet toisensa Ruisrockissa. Kohtaamisen jälkeen he ovat rakastuneet, menneet naimisiin ja saaneet lapsia. Yleensä nämä pariskunnat palaavat Ruisrockiin kerta toisensa jälkeen verestämään hyviä muistoja. Ruisrockissa on solmittu myös monia vuosikymmeniä kestäneitä ystävyyssuhteita. Tietyt muistot liittyvät toki myös musiikkiin; jotkut ovat löytäneet uuden suosikkibändinsä nähdessään yhtyeen esiintyvän Ruisrockissa. Festivaalilla voi siis kokea monenlaisia tunteita eri asioihin liittyen. Hauskoja tarinoita voi lukea Ruisrockin Facebook-sivulta. Ruisrockin romanttisimpiin muistoihin kuuluvat tietenkin ensikohtaamisten lisäksi kihloihin menemiset. Mikään ei ole parempaa kuin kihlautua rakastamansa ihmisen kanssa oman mielimusiikin soidessa taustalla. Suomalaiset ovat aina olleet festivaalikansaa, joten ei ihmekään, että Ruisrockissa ollaan koettu niin iloisia kuin surullisia hetkiä. Festivaali yhdistää myös perheet tarjoten yhteistä mukavaa tekemistä koko viikonlopuksi. Lähde siis sinäkin ensi kesänä joko perheen, rakkaasi tai ystäväporukan kanssa viettämään musiikintäyteistä viikonloppua. Suomen vanhin festivaali on todellakin kokemisen arvoinen!