Kesäfestarit

Suomalaiset ovat tunnetusti festivaalikansaa. Meillä riittääkin festareita joka lähtöön omasta musiikkimausta riippumatta. Euroopan toiseksi vanhin festivaali Ruisrock järjestetään vuosittain Turun kauniissa Ruissalossa. Kyseistä festivaalia on järjestetty jo vuodesta 1970 lähtien. Muita suosittuja festivaaleja ovat Oulun Qstock, Joensuun Ilosaarirock ja Vantaan Ankkarock. Tosiasia kuitenkin on, että festivaalit valtaavat suurten kaupunkien lisäksi myös pienempiä paikkakuntia. Yleensä festivaaleille valitaan esiintymään sen hetken kuumimpia artisteja. Aina näin ei kuitenkaan ole, sillä viime kesän festareilla nähtiin paljon vanhoja konkareita, kuten Danny ja Tapani Kansa. Heidän vuosikymmenten takaiset hittinsä R-A-K-A-S, Äidin pikku poika, Kuusamo kuin Tuuliviirikin onnistuivat nostamaan hymyn festarikansan huulille.

Suomen suosituimmat festarit

Melkein kaikki Suomessa järjestettävät festarit myydään loppuun. Siihen on syynsä. Suomalaiset rakastavat musiikkia ja haluavat viettää viikonloput kuunnellen omia suosikkiartistejaan. Ei mikään olekaan parempaa kuin aurinkoinen ilma ja loistava artistikattaus. Festareita ei tarvitse edes pitää omassa kotikaupungissa, vaan weekendfestival2014logofestareiden yhteyteen voi toteuttaa hauskan kotimaan retken yhdessä kaveriporukan kanssa. Jos ajatellaan Suomen suosituimpia festivaaleja, niin totta kai jo vuosikymmeniä toimineet Ruisrock, Ankkarock, Ilosaarirock, Provinssirock ja Qstock kuuluvat kärkikahinoihin. Uudetkin festivaalit ovat kuitenkin saaneet jalansijaa. Esimerkiksi Weekend Festival myytiin tänä vuonna hetkessä loppuun. Osansa tähän teki tietenkin hurjan hieno artistikattaus. Weekend Festival on erikoistunut artisteihin, jotka tarjoavat tanssittavaa musiikkia. Se on erityisen suosittu nuorison keskuudessa. Kyseisille festareille saapuu huippuartisteja ulkomaita myöten. Onpa Weekend Festivaleilla esiintynyt myös eri puolilla maailmaa suosittuja DJ:tä. Toki myös perinteinen raskaan musiikin festivaali Tuska pitää pintansa. Sen myydään loppuun vuosi toisensa jälkeen, mikä tuskin hämmästyttää ketään. Suomi on kuitenkin tunnettu raskaan musiikin maana, eikä se asema ole helposti horjumassa.

Festareille voi lähteä ulkomaillekin

Toki Suomesta löytyy toinen toistaan upeampia festareita ja huippuartisteja, mutta festareille voi lähteä myös ulkomaille. Tanskasta löytyy suosittu Roskilden festivaali, jonka artistikattauksesta löytyy kaikkea laidasta laitaan. Ruotsi taas on erikoistunut festivaalien järjestämiseen Suomen tapaan. Sieltä löytyy monia festivaaleja, joissa esiintyy myös kotimaisia artisteja. Ensi kesä voisi olla siis unohtumattomien elämysten luomista varten. katso Momondon vinkit täältä ja inspiroidu ensi kesää varten. Voi olla, että löydät itsesi muualtakin Euroopasta tai miksei vaikka Amerikasta tai Aasiasta. Festivaaleilla käymisen voi yhdistää muuhun matkailuun. Ne eivät sulje toisiaan pois millään tavalla. Hyvä idea on kerätä kasaan mahtavin kaveriporukka, pakata reput selkään ja lähteä junalla kohti Eurooppaa. Matkan varrella voitte piipahtaa useammillakin suosituilla festareilla ja kesän loputtua katsella matkan varrelta otettuja kuvia. Tällaiset reissut tulee muistamaan aina, joten miksi et siis hankkisi upeita muistoja? Matkailu avartaa ja musiikin kuunteleminen pitää mielen virkeänä. Tartu tuumasta toimeen ja ehdota hauskaa reissua kavereillesi. Ehkä hekin innostuvat ideasta yhtä paljon kuin sinäkin!